Sayfa Başına Dön

Yüz Mezoterapisi,Mezolift

Sellülit nedir ve nasıl oluşur?

Selülit; cildin sıkıldığında portakal kabuğu görünümü almasına ya da cildin sıkılmadan da dalgalı yumru görünümü durumuna denir. Cildin bu görünümü hemen deri altındaki sıkışmış yağ hücrelerinden kaynaklanmaktadır. Ergenlik çağından sonra kadınların %90 nın da özellikle menopoz ve gebelik döneminde gelişen doğal bir süreçtir. Bu dönemde artan östrojen ve progestron denilen hormonlar vücudu yeniden şekillendirmekte ve özellikle bacaklarda, kalçalarda, karında ve kollarda yağ depoları oluşumunu yani selülit gelişimini teşvik etmektedir. Fiziksel özelliklerden bağımsız olarak zayıf, kilolu, atletik veya büro işi yapan tüm hanımlarda sellülit görülebilmektedir. Sellülit ne kadar kilolu olduğunuzla ilgili değildir. Ancak kilo, sellülit problemini arttırmaktadır.Bu nedenle selülit ,hemen hemen her kadında az çok vardır ancak erkeklerde nerdeyse hemen hiç selülit görülmez.

Erkeklerde ise selülit hemen hemen hiç görülmez.

En çok 21 yaş sonrasında ortaya çıkmaktadır.

Sellülit vücutta en çok, kalça, basenler ve bacakta ortaya çıkar.

Özellikle son otuz yılda kozmetik sektörü, seluliti bir cilt ve sağlık sorunu olarak gündeme taşıyarak kadınların korkulu rüyası haline getirmiştir. Sellülit tedavisinde gelişmiş mezoterapi yöntemleri dünyanın pek çok ükesinde başta Avrupa ülkeleri, Amerika ve Kanada' da mezoterapi yaygın şekilde kullanılıyor.

Selülit nasıl oluşur?

Yağ hücreleri derinin altında, ağ yapısında bağ dokusu arasında sıkışmaktadır. Sıkışmış yağ hücreleri su çeker ve yağ hücreleri genişleyerek bağ dokusunun duvarlarını germektedir. Gerilen bağ dokusu sertleşir, deriyi kendine doğru çeker böylece aradaki yağ hücreleri yüzeye doğru itilmektedir. Buda portakal kabuğu görünümünün ve deri yüzeyindeki dalgalı yumru görünümün oluşmasına neden olmaktadır.

Selülit dereceleri nelerdir?

Selülitten şüphelenilen bölge ayakta ve yatarak muayene edilir. Muayene alanı parmaklar arasında sıkılarak deri ve deri yüzeyindeki değişikliklere göre değerlendirme ve derecelendirme yapılmaktadır. Kendinizde istediğiniz bir bölgede bu değerlendirmeyi kolayca yapabilirsiniz.Selülitin derecesini tesbit etmek için en iyi ayakta muayene yapılmalıdır. Her iki el ile deriye bastırıp sıkıştırarak selülit ortaya çıkartılabilir.

Derece 0; Deri iki parmak arasında sıkıldığında bile ortaya çıkmaz

Derece 1; Ayakta dururken ve yatarken selülit görülmez. Deri sıkıldığında portakal kabuğu görünümü ortaya çıkar. Gözle görülür çukurcuklar ve deride hafif sert kabartılar var.

Derece 2; Ayakta dururken sellülit görülür ancak yatarken kaybolur. Deri altında cok sayıda küçük yumrular ve kaba ve büyük çukurcuklar var

Derece 3; Ayakta ve yatarken selülit görüntüsü ortaya. Deri altında çok sayıda dokunulduğunda ağrılı da olabilen sert yumrular, büyük ve çok sayıda derin çukurcuklar var.

Mezoterapi nasıl uygulanıyor?

Teknik olarak özel ilaç karışımları cildin orta tabakasına, 1- 2 cm. aralıklarla ve 4- 6 mm’ lik özel iğnelerle elle yada Mesogun denilen otomatik aletler ile injeksiyon yapılır. Uygulama önce alan dezenfekte edildikten sonra son derece steril koşullarda yapılmaktadır.

Mezoterapi selülitte nasıl etkili olmaktadır?

Mezoterapide kullanılan ilaçlar ve vitamin karışımları bölgesel kan ve lenf akımını düzenleyici, portakal kabuğu görüntüsünden sorumlu olan fibröz sert bağların kopmasını sağlayıcı, derinin altına hapsolmuş ve vücut tarafından kullanılmayan yağları eritici ve yağ taşıyıcı özelliktedir. Bu özellikler bir arada kullanıldığında selülittin kaybolmasını sağlamaktadır

Selülitin olduğu her bölgeye uygulanabiliyor mu?

Bel, basen, kalça, üst – iç bacak, diz, karın, omuz ve kol gibi yağ dokusunun aşırı toplandığı tüm bölgelerde uygulanabilir.

Seansların süresi ve aralaıkları ne kadardır?

Uygulama bölgesine göre değişmekle birlikte bir seans 10- 15 dakika sürüyor. Seans araları genellikle 1-2 haftadır.

Kaç seans uygulanıyor?

Seans sayısı hastanın yağlanma şekli ve selülit tipine göre farklılık gösterse de ortalama 8-12 seans uygulanır. Sellülit tedavisi tamamlandiktan sonra 2′ser aylik ara ile tek seans mezoterapi, sellülitin tekrarlanmamasi açisindan önemlidir. Hastanemizde mezoterapi uygulanan hastalara diyetisyenimiz tarfindan kisiye özel diyetler de düzenlenmektedir. Tedavi sirasinda ve sonrasinda spor (yürüme ve yüzme) ve uygun diyet yasam tarzimiz olmali, stresten kaçinmaliyiz. Günde yaklasik 2 lt su tüketmeliyiz.

Uygulama ağrılı oluyor mu?

İğneler 4 – 6mmlik 29 – 30g ince uçlu olduğu için ve mesogun gibi otomatik injeksiyon aletleri kullanıldığı için önemli acı hissedilmez.

Uygulanacak karışım nasıl seçilmekte?

Enjekte edilecek maddeler kişiye ve amaca uygun şekilde seçilmektedir.

Yan etkisi var mı?

Enjeksiyon yapılan bölgede doku altı kanamalarına bağlı olarak birkaç tane geçici morluklar, küçük yüzeysel kanamalar, iğnenin hareketine bağlı oluşabilecek çizilme tarzında yaralanmalar, iğne giriş yerinde 1-2 gün sürecek kızarıklıklar sık gözlenen yan etkilerdir. Mezoterapinin alerjik reaksiyonlar dışında ilaçlar vücuda karışmadıkları için bildirilmiş önemli sistemik yan etkisi bulunmamaktadır. İğnelerin ince uçlu olmaları ve mesogun gibi otomatik injeksiyon aletleri kullanılması nedeni ile hasta tarafından önemli acı hissedilmez.

Mezoterapiye cevap ne zaman başlar?

Selülitin derecesine ve hastanın vücut yapısına göre cevap değişmektedir. Genel olarak 2-3 seans sonrasında hasta sonuç almaya başlamaktadır.

Mezoterapi işleminin maliyeti nedir?

İşlemin maliyeti yapılacak bölge genişliğine ve periyodik tekrarına göre değişir. Bilgilendirme amaçlı, ücretsiz bir muayene ve ön görüşme için kliniğimizden Uzman Dermatoloğumuzdan randevu isteminde bulunabilirsiniz.