Sayfa Başına Dön

Kimyasal Peeling Nedir?

Peeling uygulamalarında amaç; cildin yıpranmış, hasarlı, tazeliğini ve parlaklığını kaybetmiş üst kısmının “soyulması” ve cilt destek dokusunun kalitesinin arttırılarak yeniden yapılanmasının sağlamasıdır. Uygulama sonrasında cilt yüzeyi taze, berrak, canlı, parlak bir ifade kazanarak problemlerinden arınmakta ve adeta gençleşmektedir. Peeling tedavileri gözeneklerin küçültülmesi, akne ve akne izlerinin tedavisi, güneş ve yaşlılık kaynaklı lekelerinin tedavisi, ince kırışıklıkların tedavisi, derin kırışıklıkların hafifletilmesi, hormonal ve gebelik kaynaklı lekelerin tedavileri için kullanılmaktadır

Medikal bir girişim olması nedeni ile çok yüzeysel peelingler dışında mutlaka uzman bir doktor tarafından uygulanmalıdır.

Peeling uygulamalarnda bir çok teknik kullanılmaktadır.
- Kimyasal Peelingler; kimyasal meddelerin deriye uygulanması ile yapılmaktadır.
- Lazer Peelingler; Erbium ve CO 2 lazer ile yapılmaktadır.
- Lazer Karboksi Peeling; derye karbon içeren bir jelin uygulanaması ve sonrasında Q swiched lazer uygulanmasıdır.
- Jetpeeling; yüksek basınçlı su ile yapılan peelingler
- Mikrodermabrazyon; mekanik özel zımparalar ile yapılan peelingler

Peeling; deri üzerine uygulanacak doğru teknik ile derinin istenilen derinlikte soyulması ve onarılması işlemidir. Kişiye özel seçilecek uygun peeling yöntemleri ile derinin üst ve derin tabakalarında istenilen derinliklerde kontrollü bir hasar oluşturulmaktır. Soyulma ile deriye daha canlı, pürüzsüz ve yüzeysel problemlerinden arınmış sağlıklı bir görünüm sağlanmaktadır. Uygulama sonrasında deride onarım ve yeni yapılanma olmaktadır. Bunun sonucunda deri destek dokularının artışı derinin daha gergin ve dolgun hatta daha genç bir görünmesini sağlamaktadır.