Sayfa Başına Dön

Monopolar Radyofrekans Pelleve

Yüz ve vücutta cilt yenileme ve gençleştirmede teknolojik gelişmeler ile birlikte yeni tekniklerin kullanılmaya başladığını görmekteyiz. HiFU ultrasound sistemleri, lazer uygulamaları ve radyofrekans sistemleri gibi. Amaç aynı olmakla birlikte enerji kaynakları ve uygulama teknikleri birbirinden farklı sistemler.

Radyofrekans başlığında Monopolar RF olarak bir çok ürün kullanılmakta. ThermalCoolTC, TC-3, ThermalCoolNXT, Thermage CPT (Solta Medical Inc., Hayward, Calif., ABD), Exilis (BTL Aesthetics, Prague, Çek Cumhuriyeti) ve Peleve (Ellman International) gibi. Bu ürünlerde temel amaç derinin en yüzeysel tabakası olan epdermisin korunarak dermiste ısı etkisi ile klinik cevabın sağlanmasıdır. Dermiste ısı etkisi yeni kollajen yapımı ile deride remodeling yapmakta buda derinin gergnliğinin arması derinin gençleşmesi anlamına gelmektedir. Bu etki lazer sistemlerinde olduğu gibi deri pigmentasyonuna bağlı olmadığı için tüm deri tiplerinde güvenle kullanılabilmektedir.

Cilt yenileme ve gençleştirme uygulamalarında lazer sistemlerinin invaziv, mininvaziv ve noninvaziv uygulamalarının etkinliklerini klinik çalışmalarımız ile uzun yılardır gözlemlemekteyiz. Bununla birlikte noninvaziv yada mininvaziv olarak kullanılan radyofrekans uygulamaları ile kliniğimizde hasta uygulamlarına başladık.

Monopolar RF olarak Pelleve‘yi ve bipolar mikroiğneli fraksiyonel RF olarak Liftron kullanmaktayız. Radyoferans sistemlerini vücudunda metal protez olan kişilerde ve kalp pili olanlarda kullanmamaktayız. Bu hastalarımız için ise HiFu ultrasound kullanmatayız.

Monopolar RF ile çalışan Pelleve uygulama ısırasında ağrı ve hasta konforu açısından oldukça idealı bir sistem.

Deri yüzeyine RF deride etki derinliği için özel bir jel sürlmekte. Epidermisin korunması için soğutulmakta. Pelleve ucu 7.5, 10, 15 ce 20 mm çapında tek aktik elektrot ile deri yüzeyine uygulanmaktadır.

Ayda 1 periyotlar ile 3 uygulama yapılmakta. 6-8 ay ara ile bu 3 uygulama tekrarlanmaktadır.

Uygulamadan hemen sonra hasta sonuçlarını görmekle birlikte klinik etkinliği bir ay ara ile 3 seans uygulandığında son seanstan 3 ay sonra daha net ortaya çıkmaktadır.